Tisztázódtak a szaldó elszámolás keretei

Marad a szaldó elszámolás

Tisztázódtak a szaldó elszámolás keretei

A jelenlegi éves szaldó elszámolás nem változik, ami azt jelenti, hogy továbbra sem kell a betáplált energia után rendszerhasználati díjat fizetni, csak ahogy ezelőtt, az éves szaldósítás alapján. Ha több a fogyasztás, mint a termelés, akkor ezen fogyasztás után az áram és a rendszerhasználat díját kell megfizetni.

Háztartásokra és a családokra is érvényes az éves szaldó, illetve cégekre, intézményekre is, ami fontos pontosítás, mert az eddig kiépült körülbelül 2 GW HMKE-nek a 30%-a ezen fogyasztók üzemeltetésében van.

Ami új fejlemény, hogy azon 100%-os napelemes uniós pályázatban (RRF-6.2.1.) résztvevő pályázókra, akik igénybejelentése 2023. szeptember 7-ig megtörtént, is érvényes lesz a rendelkezés. „Bár jelenleg ezen pályázók a pályázati feltételrendszer szerint az új bruttó elszámolás szerinti rendszert, ha látatlanban is, de vállalták, amennyiben ezen módosítás sikeres lenne, az további 30 ezer HMKE-nek jelentene jelentősen kedvezőbb feltételeket és segítené a rászorulók beruházását” – tette hozzá a MANAP elnöke.

Kapcsolódó egyéb támogatások szeptember végén kerülnek bejelentésre.

Számoljon velünk!

Biztos megoldást nyújtunk lakossági és vállalati ügyfeleinknek

Ajánlatot kérekRight arrow
3Comm Logo
Napenergia
az ön szolgálatában
Facebook logoInsta logoFacebook logo
Elérhetőségeink

Contact phone icon+36 62 542 295

Contact phone icon+36 30 749 8432

Contact mail iconweb[kukac]3comm.hu

Contact location icon6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 125.

Sharp logo
Solar edge logo

Service partner

Manap logo
Copyright © 2023 3COMM | All Rights Reserved