Rekordot döntött a magyarországi napelemtermelés

Az elmúlt napokban Magyarországon megdőlt a napenergia termelési rekord, amely újabb mérföldkő a hazai naperőművek fejlődésében. Az emelkedő termelés következtében az ország egyre nagyobb nettó áramexportőri pozícióba kerül, ami ígéretes előrejelzéseket vetít előre az energiaiparban.

Rekordot döntött a magyarországi napelemtermelés

A legutóbbi rekorddöntő nap során már korán reggel, délelőtt 10 óra előtt a napenergia-termelés elérte a 2000 MW-os szintet, és ezt követően több, mint öt órán keresztül folyamatosan meghaladta ezt a szintet. Ez azt jelenti, hogy ezen időszak alatt a naperőművek által termelt energia mennyisége meghaladta a Paksi Atomerőmű által generált energiát.

A nap folyamán, különösen a napenergia-termelés legintenzívebb időszakában, a hazai erőművi termelés jelentősen meghaladta a rendszerterhelést, azaz a pillanatnyi hazai áramigényt. Ennek következtében Magyarország reggel 8:15-től 17:15-ig folyamatosan nettó áram exportőri pozícióban volt, amely figyelemre méltó eredmény a hazai energiafogyasztás szempontjából.

Az egymást gyorsan követő napenergia-termelési rekordok a hazai naperőmű-állomány lendületes növekedésének eredményei. Az egyre növekvő számú és teljesítményű naperőművek jelentős mértékben hozzájárulnak az energiatermelés diverzifikálásához és fenntarthatóságához Magyarországon. Az ország potenciális áramexportőr pozícióba kerülése ígéretes lehetőségeket nyit meg az energiapiac fejlődése és versenyképessége szempontjából.

Az elért rekordok bizonyítják, hogy a napenergia Magyarországon egyre fontosabb szerepet játszik az energiaellátásban. Az elkövetkező időszakban várhatóan további beruházások és fejlesztések valósulnak meg a naperőművek területén, amelyek még nagyobb teljesítményt és hatékonyságot eredményeznek. Az ilyen eredmények hozzájárulnak a fenntartható energiaforrások használatának növekedéséhez és az ország energetikai függetlenségének erősítéséhez. Az energiaiparban tapasztalható lendületes fejlődés arra ösztönzi a kormányzatot, hogy további intézkedéseket tegyen a napenergia és más megújuló energiaforrások támogatása érdekében.

Az elkövetkező időszakban további beruházások és támogatási programok várhatóak a napenergia szektorban. Az energiaügyi minisztérium aktív szerepet vállal a fejlesztések ösztönzésében és a szabályozási környezet kialakításában, hogy még több háztartás és vállalkozás részesülhessen a napenergia előnyeiből. A cél az, hogy a napenergia termelés Magyarországon még nagyobb szerepet kapjon az energiaellátásban, és hozzájáruljon az ország zöldenergia célkitűzéseinek eléréséhez.

Számoljon velünk!

Biztos megoldást nyújtunk lakossági és vállalati ügyfeleinknek

Ajánlatot kérekRight arrow
3Comm Logo
Napenergia
az ön szolgálatában
Facebook logoInsta logoFacebook logo
Elérhetőségeink

Contact phone icon+36 62 542 295

Contact phone icon+36 30 749 8432

Contact mail iconweb[kukac]3comm.hu

Contact location icon6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 125.

Sharp logo
Solar edge logo

Service partner

Manap logo
Copyright © 2023 3COMM | All Rights Reserved