Új fejlemények a 100%-os támogatású háztartási méretű napelem pályázatban

Örömmel tájékoztatjuk a 100%-os támogatásban részesülő háztartási méretű napelemes rendszerre pályázókat, hogy a pályázat feltételei jelentős módosításon mentek keresztül. Az új előírások lehetőséget teremtenek az egyszerűbb és gyorsabb beruházásra, valamint egyszerűsítik az elbírálási és folyósítási folyamatot. Olvassa el részletesen az alábbiakban található tájékoztatót, hogy mindent megtudjon a friss módosításokról!

Új fejlemények a 100%-os támogatású háztartási méretű napelem pályázatban

A 3 COMM Zrt. örömmel tájékoztatja partnereit, hogy a 100%-os támogatású háztartási méretű napelem pályázat módosításokon esett át. A kormányzati döntésnek köszönhetően egyszerűsödik az elszámolás és a beszámolás a pályázat kapcsán, várhatóan 2023. július 15-től lép hatályba az új szabályozás. Az új előírások célja az egyszerűsítés és a gyorsabb beruházás lehetőségének biztosítása.

Az egyik legfontosabb változás az, hogy az eddigi 3-5 kritérium helyett csupán egy előírásnak kell megfelelni a beruházás során. Ez jelentősen leegyszerűsíti a pályázók dolgát, és gyorsabbá teszi az elbírálási folyamatot. A pontos kritériumokról és az előírás részleteiről további információkat fogunk közölni, amint azok hivatalossá válnak.

A beruházás teljesítési ideje is változik az új módosításokkal. Amennyiben a beruházás egy komplex napelemes rendszer telepítését foglalja magában, akkor a teljesítési idő 26 hónap lesz. Az egyszerű napelemes rendszerek esetén pedig a teljesítési idő 20 hónapra rövidül. Az új időkeretek lehetővé teszik a pályázók számára, hogy hatékonyabban tervezhessék és valósíthassák meg napelemek kiépítését.

Az adminisztrációs terhek mérséklése érdekében jelentős egyszerűsítések történnek az elszámolási kötelezettségek terén, ami gördülékenyebb előrehaladást és gyorsabb kifizetéseket eredményez. Az új könnyítések tervezett hatályba lépése 2023. július 15-én várható, és azt jelenti, hogy csak egyetlen mérföldkövet kell teljesíteni a napelemes rendszer telepítésekor, ami 20 hónap időtartamot jelent egyszerű projektek esetén, míg komplex beruházásoknál ez az időszak 26 hónap lesz. A számlabenyújtási kötelezettség megszűnik, és a beruházás megvalósulását, valamint a számlák és szerződések meglétét helyszíni ellenőrzéseken és fotódokumentációkon alapuló igazolással kérik. A továbbiakban csak a záró elszámolást és beszámolót kell kötelező jelleggel benyújtani. A kivitelező pedig az egyes beruházási elemek elkészülte után is kezdeményezhet kifizetést, amennyiben szükségesnek tartja.

A módosítás már elérhető a https://napelem.palyazat.gov.hu weboldalon.

Amennyiben további részletekre vagy konkrét információkra lenne szüksége a pályázattal kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szívesen segítünk Önnek további kérdésekkel vagy tájékoztatással a pályázattal kapcsolatban.

Számoljon velünk!

Biztos megoldást nyújtunk lakossági és vállalati ügyfeleinknek

Ajánlatot kérekRight arrow
3Comm Logo
Napenergia
az ön szolgálatában
Facebook logoInsta logoFacebook logo
Elérhetőségeink

Contact phone icon+36 62 542 295

Contact phone icon+36 30 749 8432

Contact mail iconweb[kukac]3comm.hu

Contact location icon6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 125.

Sharp logo
Solar edge logo

Service partner

Manap logo
Copyright © 2023 3COMM | All Rights Reserved